Yksityisyyttä loukkaavan tiedon levittäminen on rangaistava teko.

Yksityiselämää loukkaava tiedon levittäminen on suomen rikoslaissa rangaistavaksi katsottu teko.Yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä tuomitaan sakkoa tai vankeutta enintään kaksi vuotta. Yksityiselämää loukkaavaan tiedon levittämiseen syyllistyy levittämällä sellaisia toisen yksityiselämään kuuluvia tietoja, joiden leviäminen voi aiheuttaa kärsimystä sille, jota tieto koskee.

Verkkoidenttiteetti tarkoittaa käsitystä, jonka henkilö antaa henkilöllisyydestään sosiaalisessamediassa.Se koostuu nimimerkistä, kuvista jotka henkilö on jakanut itsestään/elämästään, tiedoista mitä henkilö on kertonut itsestään ja kommenteista mitkä henkilö on antanut muille.

Minun verkkoidenttiteetti ei ole kovin avoin. Sosiaalisessamediassa tilini on useimmiten yksityisia ja en jaa itsestäni kuvia  usein. Ja en ole myöskään kirjoittanut ennen blogia. Toivoisin verkkoidenttiteettini olevan asiallinen.Voin vaikuttaa ja muokata sitä käyttäytymällä eritavoin somessa. Voin tarkastella verkkoidenttiteettiäni tarkastelemalla käytöstäni.Sieppaa.jpg

Laitoin yksityisasetukset blogiini näin,koska en jaa täällä blogissa henkilökohtaisia tietojani, joten sallin kaikki kommentoijat.